فواید تخمه آفتابگردان • خاصیت مصرف تخمه آفتابگردان در دوران بارداری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید تخمه آفتابگردان
طبع تخمه آفتابگردان در طب سنتی گرم و خشک است و زیادهروی در مصرف این آجیل باعث بروز جوش، گرگرفتگی و کهیر به ویژه در افراد صفراوی میشود و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.برای جلوگیری از این عوارض افراد باید این مغزیجات را همراه با مصلح مصرف کنید. آبغوره، آب انار و سرکه از مصلحات تخمه آفتابگردان هستند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و به تعادل طبع تخمه آفتابگردان کمک میکنند.
طبق اطلاعات مربوط به مواد مغذی وزارت کشاورزی امریکا: ۱٫۴ فنجان آفتابگردان خام دارای ۲۰۴ کالری است. ۱٫۲ فنجان با چربی های خوراکی دارای ۶۷ کالری است. اگر طرفدار تخمه آفتابگردان خشک شده هستید، ۱٫۴ فنجان از آن حاوی ۱۸۶ کالری است. ۱٫۴ فنجان تخمه آفتابگردان پخته شده در روغن نیز حاوی ۲۰۰ کالری است.
تخمه های آفتابگردان حاوی دو ماده مغذی است که سلامتی قلب و عروق را ارتقا می دهد؛ ویتامین ای و فولات یک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی ۶۰٪ ارزش غذایی ویتامین ای روزانه است. این ویتامین ضروری عملکرد مهم آنتی اکسیدانی را انجام می دهد و سطح متعادل ویتامین ای به کاهش کلی ریسک مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی و عروقی مرتبط است.
مغر تخمه آفتابگردان همانند مغز دانه های گردو و پسته و … دارای خواص و فواید بیشماری است و هم چنین از این گیاه برای استخراج روغن های خوراکی نیز استفاده می شود.خواص تخمه آفتابگردان بسیار فراوان است. تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم است که یک آنتی اکسیدان قوی و عالی برای سلامت تیرویید است. همچنین غنی از منیزیم است که با کمک آن از مغز، قلب و ماهیچهها محافظت می کند و به درمان افسردگی کمک میکند. ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی میشود.
از خواص تخمه آفتابگردان میتوان به موارد زیر اشاره کرد: کاهش فشارخون به دلیل دارا بودن منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده به ویژه اسید لینولئیک پیشگیری از بیماریهای قلبی با کاهش کلسترول بد خون و تنظیم فشارخون رفع لاغری با مصرف روزانه تخمه آفتابگردان دارای خاصیت ضدالتهابی و موثر در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوان تامین ریزمغذیهای دوران بارداری مانند ویتامین ای، روی، سلنیوم و اسید فولیک
تخمه آفتابگردان حاوی درصد بالایی از سلنیوم است. سلنیوم نقش مهمی در ترمیم DNA بازی می کند زمانی که به سلول های آسیب دیده می رسیم، این ترمیم به وسیله جلوگیری از سلول ها در آپوپتوز سریع انجام می شود. علاوه بر آن ویتامین های ای و آ موجود در عصاره آفتابگردان از کلاژن و الاستین حفاظت می کند و بنابراین فاصله بین خطوط و چین چروک را کاهش می دهد. روغن آفتابگردان هم چنین به جلوگیری از زخم شدن کمک می کند.
تخمه آفتابگردان در واقع میوه گل آفتابگردان است که به رنگهای سبز تیره، خاکستری یا سیاه یافت میشود. طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک میباشد. امروزه تخمه آفتابگردان را به صورت تخمه آفتابگردان خام در سالاد و تخمه آفتابگردان بو داده را به عنوان تنقلات استفاده میکنند.
طعم لذیذ تخمه به همراه غذا موجب شده است اکثر عموم آن را به همراه غذا سرو کنند. برای استفاده از تخمه آفتابگردان به همراه غذا آن را بو داده و سپس با روغن زیتون میل کنید. برای لذت بخشی به طعم سالاد، ژله، کلوچه، دسر، بستنی، از مغز پودر شده آن استفاده کنید.
آهن موجود در این گیاه اکسیژن را له ماهیچه های شما می رساند. در حالیکه زینک سیستم ایمنی شما را بهبود می دهد و به شما کمک می کند تا از سرفه کردن و سرماخوردگی به دور باشید . منیزیم موجود در این تخمه ها برای داشتن استخوان های قوی و تولید انرژی ضروری است. حدود دو سوم منیزیم در بدن انسان در استخوان ها ذخیره می شود. منیزیم به استخوان ها در ساختار فیزیکی و استحکامشان کمک می کند.
آنتی اکسیدان های موجود در عصاره تخمه آفتابگردان در ارتباط با آنزیم های گلوتاتیون پروکساید کار می کنند تا یک سطح بسیاری از زیادی عناصر سمی در پوست را خنثی کنند. از آنجا که روغن آفتابگردان وزن بسیار کمی دارد که این موضوع اجازه جذب آسان مواد شیمیایی را در روند تولید می دهد، مهم است که روغن به دست آمده از منابع آلی، خودرو و مورد اطمینان به منظور به دست آوردن بیشترین فایده از عصاره آفتابگردان، مصرف شود.
تخمه آفتابگردان حاوی چربیهای تکثیرنشده و چربیهای چندگانهی غیراشباع است؛ ازآنجاکه اینها لیپوپروتئین پرچگالی یا کلسترول خوب را افزایش و درعینحال موجب کاهش کلسترول مضر و بد میشوند، اصطلاحا به آنها چربیهای خوب میگویند. تقریبا ۹۰ درصد چربیهای موجود در تخمه آفتابگردان چربیهای غیراشباع یا سالم هستند. همچنین تخمهها حاوی پروتئین هستند که به ساخت و استحکام عضلات و بافتهای بدن کمک میکند. ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱۲ درصد از میزان پروتئین توصیهشده است.
تخمه آفتابگردان حاوی گاما لینولنیک اسید و ویتامین هایی که از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری می کند. ویتامین ای از سلامت پوست سر حمایت می کند و به رشد مو کمک می کند. آنتی اکسیدان ها و ویتامین ای از تضعیف فولیکول های مو جلوگیری می کنند که رشد سریعتر و ضخیم تر مو را افزایش می دهد. اگر شما ریزش مو ناشی از شوره سر را تجربه می کنید، روغن آفتابگردان پوسته پوسته شدن و تحریک پذیری آن را ترمیم می کند.
آشنایی با دیگر خواص تخمه آفتابگردان
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص تخمه آفتابگردان آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان است. تخمه آفتابگردان غنی از امگا۳، ویتامینها، مواد معدنی و روغنها است. طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک است. تخمه آفتابگردان خواص و فواید بسیاری زیادی برای سلامت بدن دارد.
تخمه آفتابگردان حاوی تعداد زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که به حفظ کارکرد بهینهی بدن شما کمک میکنند. تخمه آفتابگردان را میتوان در مشت یا جیب ریخت و همهجا از آن بهعنوان مکمل وعدههای غذایی استفاده کرد. میتوان آنها را بهتنهایی خورد یا روی سالاد و غلات صبحانه ریخت.
تخمه آفتابگردان یکی از آجیلهای پرطرفدار و پرخاصیت است که در رنگهای مختلف مانند سیاه، خاکستری و سبزتیره در دسترس است. این مغزهای گیاهی سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین مانند فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن، ویتامینای و ویتامین ب هستند. طبع تخمه آفتابگردان مستقل از اینکه خام یا بوداده باشد، گرم و خشک (درجه ۳) است، به همین دلیل است که بعد از خوردن این مغزهای خوشمزه احساس گرمی و تشنگی میکنید.
تخمه آفتابگردان میوه رسیده و جدا شده گل آفتابگردان است که به همراه سیب زمینی ترش در خانواده گل آفتابگردانیان دسته بندی می شود. تخمه آفتابگردان در صنایع غذایی مخصوصا ساخت روغن های خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است.
طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۷، تخمه آفتابگردان دارای مشخصات تغذیه ای زیر است: حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند فلانوئیدها و اسیدهای فنولیک غلظت بالای نیاسین و ویتامین های A، B و C حاوی مقادیر منلسب ویتامین E بیشتر از تخم کتان، دانه کنجد و بادام زمینی سرشار از مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن و منیزیم ۵۵ تا ۷۰% اسید لینولئیک و ۲۰ تا ۲۵% اسید اولئیک آمینو اسیدها از جمله گلوتامین، آرژنین و سیستئین پروتئین های سرشار از گوگرد که برای بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی مانند رشد عضلات و اسکلت ضروری هستند.
خواص تخمه آفتابگردان برای اسپرم و مردان
مصرف ویتامین E موجود در فندق، بادام، بادام زمینی، روغن زیتون، تخمه آفتابگردان، سیب زمینی شیرین، جوانه گندم و آووکادو جهت پیشگیری از اکسید شدن روغن های گیاهی در بدن ضروری است. باید گفت که ویتامین ای به افزایش قدرت باروری اسپرم مردان هم کمک می کند.
تخمه آفتابگردان حاوی سطح بینظیری از روی است. روی به بدنمان کمک میکند به ملایمت آنزیمها را جاری سازد. این عملکرد برای باروری حائز اهمیت است چون بر رشد تخمک و اسپرم تاثیر میگذارد. خوراکی دیگری که مقدار خوبی روی دارد تخمه کدو است که برای درمان اختلال نعوظ مفید است.
خواص تخمه آفتابگردان برای پوست صورت
تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای ویتامین E میباشد که رادیکالهای آزاد را از بین برده و از چین و چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت میشود. درمان آکنه و جوش صورت: روغن آفتابگردان منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری مانند لینولئیک اسید و استریک اسید است که خواص ضد باکتریایی دارند و به درمان آکنه و جوش صورت کمک میکنند. ضد آفتاب طبیعی: تخمه آفتابگردان یک منبع غنی از ویتامین E میباشد که پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید محافظت میکند و در واقع به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل میکند.طبع تخمه آفتابگردان در طب سنتی گرم و خشک است و زیادهروی در مصرف این آجیل باعث بروز جوش، گرگرفتگی و کهیر به ویژه در افراد صفراوی میشود و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند.
خواص تخمه آفتابگردان برای یبوست و رفلاکس معده
تخمه آفتابگردان مقادیر بالایی فیبر دارد که حرکات روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست و بیماریهای دستگاه گوارش کمک میکند.کمک به درمان عفونتهای مجاری ادرار، زخم معده و تخفف دردهای روماتیسمی از خواص تخمه آفتابگردان و مزایای مصرف آن برای سلامتی میباشد. به خاطر داشته باشید هنگامی که خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نکنید چون معده را خسته میکند.
در تخمه آفتابگردان فیبر به میزان فراوان وجود دارد که به هضم غذا در معده و دستگاه گوارش کمک کرده و باعث درمان بیماری یبوست می شود. اگر میخواهید تعادل باکتریهای روده را حفظ کرده و جذب مواد غذایی را بهبود ببخشید بهتر است از تخمه آفتابگردان را در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
خوردن تخمه در بارداری و جنسیت
اگر در بارداری به خوردن تخمه علاقه مند شده اید، احتمالا بدن شما نیاز به منیزیم دارد و اگر تخمه شور دوست دارید، کمبود سدیم را نیز باید در نظر داشته باشید. اما به جز این موارد، شاید دوست داشته باشید تا بدانید میان ویار تخمه و جنسیت جنین چه ارتباطی وجود دارد. خب در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بر اساس باورهای قدیمی ترها، ویار تخمه می تواند نشانگر پسر بودن جنین شما باشد. اما درست مانند سایر انواع ویارهای دوران بارداری، در پژوهش های علمی هیچ ارتباطی میان ویار تخمه و جنسیت جنین یافت نشده است. پس، بدون توجه به این افسانه ها، می توانید به خوردن تخمه در بارداری ادامه دهید تا از مواد مغذی همچون منیزیم، کلسیم، امگا ۳ و … بهره مند شوید، به شرطی که در خوردن آن زیاده روی نکرده و تخمه هایی را تهیه کنید که نمکی و شور نبوده و با ادویه ها طعم دار نشده باشند. تخمه خام، بهترین انتخاب برای دوران بارداری است.
خواص تخمه آفتابگردان در بدنسازی
بیشتر ورزشکاران از خوردن تخمه آفتابگردان لذت می برند، چرا که این گیاه حاوی مقدار زیادی پروتئین و قند می باشد. این مواد به تجزیه گلیکوژن کبد در خون کمک می کنند که تجزیه این ماده که نوعی قند است، مقدار زیادی از انرژی را سریعا فراهم می کند.
تخمه آفتابگردان جاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین هاست و به عنوان یک میان وعدهی عالی برای بدنسازان محسوب میشود. ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان از التهاب جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد در حین تمرینات بدنسازی میشود. ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک میکند تا کربوهیدرات ها، چربیها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی میشود.
کسانی که ورزشهای سنگین انجام میدهند بهتر است از تخمه آفتابگردان استفاده کنند چرا که این دانه دارای پروتئین و کربوهیدرات زیادی میباشد که به تامین انرژی بدن کمک کرده و ویتامینهای موجود در تخمه آفتابگردان یک میان وعده عالی برای ورزشکاران و بدن سازان محسوب می شود.
تخمه آفتابگردان چاق کننده است
تخمه آفتاب گردان به مقدار زیاد دارای پروتئین است و به همین خاطر بسیار مفید است. اما یکی از مضرات تخمه آفتابگردان به ویژه در رژیمهای لاغری، کالری بالای آن است. هر ۳۰ گرم از تخمه آفتابگردان کالری حدود ۱۶۵ دارد که میزان زیادی به حساب میآید. شباهت استفاده از خواص آفتابگردان و چاقکنندگی آن همچون چربی موجود در گردو و خواص گردو است که چنانچه به میزان کافی مصرف شود، سبب چاقی نمیشود. در نتیجه زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان میتواند سبب چاقی و اضافه وزن در انسان شود؛ اما اگر درست و به اندازه مصرف کنید، میتواند سبب لاغری انسان نیز شود. تخمه آفتاب گردان، حاوی روغن زیاد، فیبر و پروتئین است. اگر به اندازه مصرف شود باعث احساس سیری در طول روز می شود و از این طریق به کاهش وزن انسان کمک میکند.
تخمه آفتابگردان برای سگ
تخمهٔ آفتاب گردان(بدون پوسته و بدون نمک) به مقدار متعادل و مصرف گاه به گاه برای سگ بی خطر است. اما مراقب پوسته ی آن باشید! حتی تعداد کم آن هم می تواند منجر به خفگی یا آسیب به مری و انسداد روده شود.
تخمه آفتابگردان برای سرماخوردگی
تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای روی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است. افرادی که دچار سرماخوردگی شدهاند در غذای روزانه آنها از روغن آفتابگردان استفاده کنید چون هم تب بر و هم آرامبخش است. مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می کنند. جهت درمان سردردی که همراه با سرماخوردگی است ۳۰ گرم تخم آفتاب گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید.
تخمه آفتابگردان برای تری گلیسیرید و چربی خون
مصرف بیش از حد تخمه آفتابگردان مقدار تری گلیسرید را بالا می برد.تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی از فیتوسترول است. این فیتوسترول ها خواص فیزیکی مشابه کلسترول دارند، تحقیقات وجود این ماده را با حمایت از سطح سالم کلسترول مرتبط می دانند.
تخمه آفتابگردان سرشار از چربیهای غیراشباع است که به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند. فیتو استرول ها و ویتامین ای موجود در تخمه آفتابگردان به عنوان کاهشدهنده کلسترول بوده و فیبر موجود در این دانههای مغذی با دفع صفرا از بدن به کاهش کلسترول کمک می کند. چرا که برای سنتز اسیدهای صفراوی جدید به کلسترول نیاز است.تخمه آفتابگردان را بعد از وعده های اصلی غذایی خود استفاده نکنید زیرا موجب افزایش چربی خون می شود.