خواص خارگیل و همه چیز در مورد خواص و مضرات میوه خارگیل

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
خواص و مضرات خارگیل
خارگیلی که با نام های دوریان و دریان هم شناخته می شود نوعی میوه بومی اندونزی می باشد که پوشیده از خار می باشد و به همین دلیل با نام خارگیل شناخته می شود. گوشت داخل این میوه زرد رنگ است و بوی بسیار تند و نامطبوعی دارد.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات خارگیل را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص خارگیل و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت ایرانیان اول در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خارگیل برای پیشگیری از جوش و آکنه
خارگیل از میوه هایی محسوب می شود که دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد و به همین دلیل پس از مصرف باعث می شود از بروز التهابات رایج پوستی مانند جوش صورت و آکنه در افرادی که مستعدد این التهابات هستند جلوگیری شود.
خارگیل حاوی مقادیر غنی از ویتامین C و پلی فنل ها می باشد که با رادیکال های آزاد مخرب که باعث مشکلات پوستی هستند مقابله می کند و با کاهش یافتن ترشح چربی روی پوست از بروز جوش و آکنه تا حد زیادی جلوگیری شود.
خواص خارگیل برای درمان کم خونی
در خارگیل مواد معدنی مختلفی مانند آهن، مس و اسیدفولیک فراوان وجود دارد که با افزایش تولید گلبولهای قرمز خون به کاهش علائم کمخونی از جمله اضطراب، اختلالات شناختی، میگرن، خستگی و سوءهاضمه کمک می کند.
خارگیل برای سلامت استخوان ها
خارگیل یک منبع عالی از مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، منگنز و مس می باشد که برای سلامت استخوان ها ضروری بوده و نقش مهمی در استحکام استخوانها دارد. پتاسیم موجود در خارگیل توسط سلولها افزایش پیدا کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
خواص خارگیل برای سرطان
خارگیل دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی می باشد که با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش میدهد. مطالعات انجامشده نشان میدهد مصرف عصاره خارگیل رشد سلولهای سرطان سینه را در موارد خاصی مهار می کند.
خارگیل برای بهبود گوارش
فیبر موجود در خارگیل برای عملکرد طبیعی بسیاری از ارگانهای بدن مفید بوده و برای سلامت دستگاه گوارش و بهبود هضم مؤثر می باشد.
مصرف منظم خارگیل باعث افزایش حرکات روده شده و به بیماری یبوست کمک میکند، همچنین با افزایش حرکت لوله گوارش و ترشح آب گوارشی باعث هضم بهتر شده و برای انسداد روده، نفخ، سوزش سر دل، گرفتگی و سوء هاضمه مفید می باشد.
خواص خارگیل برای درمان بی خوابی
تریپتوفان موجود در خارگیل بهصورت بالقوه باعث کاهش اختلالات خواب در کوتاهمدت میشود زیرا زمانی که به مغز انسان میرسد به سروتونین تبدیل میشود.
خارگیل برای کاهش علائم افسردگی
خارگیل به دلیل داشتن پتاسیم و اسید آمینه ضروری تریپتوفان در بدن طی دو مرحله شیمیایی به سروتونین تبدیل شده و باعث کاهش علائم افسردگی می شود.
خواص خارگیل برای کاهش فشار خون بالا
خارگیل به دلیل داشتن پتاسیم فراوان باعث تعادل نمک و مایعات سلولهای بدن شده و میتواند عروق خونی را آرام کرده و با کاهش فشار خون به کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروقی کمک کرده و ضربان قلب را بهبود میبخشد.
خارگیل برای سلامت قلب
ترکیبات متعددی که در خارگیل وجود دارد میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شده و خطر ابتلا به بیماری آترواسکلروز یا سخت شدن دیواره شریانی را کاهش دهد.
خواص خارگیل برای کاهش خطر زوال عقل
خارگیل میتواند با کاهش فشار بر روی عروق خونی باعث افزایش جریان خون و اکسیژنرسانی بهتر به مغز شود. افزایش پتاسیم باعث عملکرد شناختی بهتر مغز شده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد.
خارگیل برای کاهش قند خون
خارگیل دارای شاخص گلیسمی پایینی نسبت به سایر میوههای گرمسیری دارد و همچنین منگنز موجود در آن به وفور یافت میشود که باعث تنظیم قند خون میشود.
مصرف خارگیل باعث کاهش جذب گلوکز در بدن شده و افزایش تولید انسولین را به دنبال دارد.
خواص خارگیل برای پیشگیری از عفونت
پوست خارگیل دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد مخمری بوده و از بروز عفونتهای باکتری و قارچی پیشگیری می کند. شما میتوانید برای جلوگیری از عفونت های بدن از پوست خارگیل استفاده کنید.
مضرات خارگیل
خارگیل دارای چربی فراوان می باشد اگرچه چربیهای موجود در خارگیل از انواع چربیهای سالم محسوب میشود اما باید بدانید برای کسانی که دچار افزایش وزن هستند توصیه نمیشود.