مضرات پرتقال و عوارضی که خوردن میوه پرتقال برای بدن دارد

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
مضرات پرتقال چیست
پتاسیم برای کسانی که دچار بیماری های کلیوی هستند مضر می باشد ، در پرتقال پتاسیم به مقدار بالا وجود دارد پس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.
وجود قند زیاد در پرتقال موجب اضافه وزن، پوسیدگی دندانها و افزایش قند خون میشود.
استفاده از پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، صرع، تشنج، روماتیسم و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند، توصیه نمیشود.
پرتقال شیرین دارای طبع سرد و تر و پرتقال ترش دارای طبع سرد و خشک است؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماریهای بلغمی و سودایی مزاج از مصرف این میوه به شدت اجتناب کنند همچنین مسهل پرتقال گلپر و نمک است.
هرگز پس از میل کردن پرتقال از چای و نوشیدنیهای گوناگون استفاده نکنید، زیرا پزشکان توصیه می کنند از مصرف نوشیدنیها پس از خوردن میوه به خصوص میوههای آبدار باید جلوگیری شود.
یکی از بهترین ساعتهای مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز به ایرنا گفت: گروهی از دلالان با تبانی برخی سردخانه داران و فقط با هدف کسب سود، قبل از عرضه فصلی و انبوه مرکبات به بازار، باغداران را ترغیب به چینش آن به صورت نارس می کنند.
حبیب جهانساز با تصریح اینکه این نوع مرکبات نارس بوده، بی خاصیت و گاهی هم زیان آور هستند، افزود: این افراد میوه های کال و نارس را در سردخانه ها و انبارها تحت تاثیر گاز شیمیایی کاربیت یا اتلین قرار می دهند که پوست میوه را به صورت مصنوعی و غیرطبیعی زرد می کند و همین امر، باعث گول خوردن مصرف کنندگان می شود در حالیکه بخش خوردنی میوه ، ترش ، نارس و غیرقابل استفاده است.
بر خلاف تصور پرتقال خونی میوه پیوند خورده ای نیست و رنگ قرمز آن به دلیل وجود آنتوسیانین های موجود در این میوه می باشد.
(آنتوسیانین ها فلاونوئید های قدرتمندی هستند که معمولا عامل رنگ قرمز و بنفش میوه ها یا سبزیجات هستند.)
در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسائی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید ، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند
پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست ، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.
کسانی که طبع بلغمی دارند از معده و روده سردی برخوردار هستند به همین علت باید از مصرف پرتقال جلوگیری کنند. همچنین مصرف آن در، بیماران دیابتی ، صرعی و تشنجی ، روماتیسمی و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند نیز توصیه نخواهد شد.
در مورد کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری این نکته را بدانید که مرکبات میتواند ریفلاکس معده به مری را بدتر کند و در عین حال به ایجاد سوختگی پوشک منجر شود.
مصرف بیش از حد پرتقال برای افراد مبتلا به دیابت خوب نیست و ممکن است باعث بالا رفتن قند خون آنها شود.
مقادیر بالای اسیدسیتریک میتواند منجر به گلودرد و همچنین از بین بردن مینای دندان شود.
به دلیل مصرف بیش از حد، محتوای فیبر ممکن است منجر به انقباض شکمی شود.
در پرتقالهای رسیده قند وجود دارد و می تواند یک خطر بالقوه برای شیوع دیابت در مادران باردار باشد.
بهخاطر ماهیت اسیدی، میتواند موجب سوزش معده در مادران مبتلا به بیماری رفلاکس معده شود.
مصرف بیش از حد ویتامین C در بدن، میتواند منجر به زایمان زودرس شود.
آشنایی با دیگر خواص پرتقال
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص پرتقال آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با میوه پرتقال
پرتقال میوه ای از خانواده مرکبات است که درخت آن مانند درخت هایی مثل درخت دارچین و درخت برگ بو همیشه سبز است.
درخت پرتقال همیشه پوشیده از برگ های بسیار زیاد است و در شرایط آی و هوایی مناسب ارتفاع آن می تواند تا ۱۰ متر نیز برید.
متاسفانه اصالت پرتقال مشخص نیست و در بیشتر مناطق گرمسیری رشد می کند.
تحقیقات نشان می دهد که در یک عدد پرتقال بیش از ۱۷۰ ماده شیمیایی گیاهی مختلف وجود دارد
و در آن بیش از ۶۰ فلاونوئید یافت می شود که بیشتر آن ها خاصیت ضد التهابی دارند و آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمندی هستند.
خواص پرتقال برای سلامت قلب
پتاسیم موجود در پرتقال که یک ماده معدنی الکترولیتی می باشد نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد. کمبود پتاسیم در بدن باعث نامنظم شدن ضربان قلب شده و احتمال ابتلا به آریتمی را افزایش می دهد.
خواص پرتقال برای خواص ضد سرطان
پرتقال دارای مادهای به نام لوموئید می باشد که برای جلوگیری از ابتلا به سرطان از جمله سرطان پوست، ریه، سینه، معده و روده بزرگ بسیار مؤثر می باشد.
خواص پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن
ویتامین سی موجود در پرتقال میتواند از آسیبهای رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
رادیکالهای آزاد از عوامل اصلی بیماریهای مزمن و خطرناک مانند تومورها و کرونری ها هستند.
خواص پرتقال برای پیشگیری از عفونت های ویروسی
مطالعات انجامشده نشان میدهد که پرتقال دارای پلی فنول میباشد که از بروز بیماریهای ویروسی و عفونی پیشگیری میکند.
خواص پرتقال برای سلامت چشم
این میوه به دلیل داشتن کاروتنوئید از سلامت چشم محافظت کرده و بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش میدهد.
خواص پرتقال برای کاهش کلسترول
فیبر موجود در پرتقال برای کاهش کلسترول خون مؤثر بوده چراکه می تواند کلسترول اضافی بدن را جذب ند.
خواص پرتقال برای کاهش خطر سکته مغزی
در مطالعات انجامشده نشان میدهد مرکبات مختلف مانند پرتقال و گریپ فروت خطر سکته قلبی در زنان را کاهش میدهد.
کسانی که بهصورت مرتب گریپ فروت و پرتقال میل میکنند ۱۹ درصد از سایرین کمتر به بیماری سکته مغزی دچار می شوند.
خواص پرتقال ناشتا
پرتقال را ناشتا بخوریم ، برای مغز مفیدتر است.
برای کاهش وزن پرتقال را صبح ناشتا برای صبحانه با سه عدد لیموترش تازه آب بگیرید و بخورید.
خوردن آب پرتقال ناشتا، برای بهبود خلق و خو مفید است، متابولیسم بدن را افزایش می دهد و به سلامت پوست کمک می کند.
نوشیدن یک لیوان آب پرتقال هر روز صبح ناشتا، باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست می شود
بسیاری از ما بر این باوریم که نوشیدن آب پرتقال به همراه صبحانه تاثیر زیادی در حفظ سلامت، شادابی و تندرستی ما دارد، اما درمانگران طب سنتی چین اینگونه فکر نمی کنند.
آن ها معتقدند، نوشیدن یا خوردن پرتقال به همراه وعده غذایی مناسب نیست و بهتر است این میوه را یک ساعت بعد از وعده غذایی میل کرد.
زیرا همزمانی خوردن آب پرتقال یا پرتقال با وعده صبحانه موجب جذب نشدن مناسب مواد غذایی می شود.
زیرا اسید بالای این میوه موجب هضم زودهنگام غذا و دریافت نکردن مواد و ویتامین های لازم از وعده صبحانه یا دیگر وعده های غذایی می شود.
خواص پرتقال پخته
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﯼ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﮐﺮﺩﻥ ﺧﺸﮑﯽ ﮔﻠﻮ ،ﺳﺮﻓﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﺸﮏ و مزمن ،ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ ﻭ ﻃﺒﯿﻌﯽ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ معجون ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺑﺨﺎﺭﭘﺰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﺑﺪﯾﻦ ﺷﺮﺡ ﮐﻪ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﯾﮏ ﻗﻄﻌﻪ ﺑﺎﺭﯾﮏ ﺍﺯ ﺳﺮ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺭﺍ ﺑﺮﺵ ﺩﻫﯿﺪ ﻭ ﺟﺪﺍ ﮐﻨﯿﺪ .
ﺳﭙﺲ ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎ ﺧﻮﺭﯼ ﻧﻤﮏ ﺑﻪ ﺍﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ، ﺳﺮﭘﻮﺵ ﺭﺍ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ،ﻭ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺭﺍ ﺩﺭﯾﮏ ﮐﺎﺳﻪ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺩﺍﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺁﺏ ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﺪ،ﺁﻥ ﺭﺍ ۱۰ ﺍﻟﯽ ۲۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺑﺨﺎﺭﭘﺰ ﮐﻨﯿﺪ،ﺁﺏ ﺩﺍﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﺎ ﺣﺪﯼ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺁﺏ ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎﺳﻪ ﻧﺮﻭﺩ ﻭ ﺑﻌﺪ ﻫﻢ ﺩﺭﺏ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺭﺍ ﻣﯿﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺗﺎ ﺑﺨﺎﺭ ﭘﺰ ﺷﻮﺩ( ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﯿﺪ ﭘﺎﯾﻪ ﺍﯼ ﺭﺍ ﺯﯾﺮ ﮐﺎﺳﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﻄﺢ ﮐﺎﺳﻪ ﺍﺯ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺑﺎﺷﺪ) ﻭ ﺳﭙﺲ ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺩﺍﺧﻞ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺗﺎ ﺁﺧﺮ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ .
ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﺁﺏ ﺑﺎﻗﯿﻤﺎﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ .ﻣﺰﻩ ﺍﺵ ﺗﺮﺵ ﻭ ﺷﻮﺭ، ﺍﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻣﻔﯿﺪ ﻭ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺑﯽ ﻧﻈﯿﺮﯼ ﺍﺳﺖ .
ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﻪ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺷﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻨﺪ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺳﺮﻓﻪ، ﺑﺨﺼﻮﺹ ﺳﺮﻓﻪ ﻫﺎﯼ ﻃﻮﻻﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.