خواص سویا ماکارونی در بدنسازی و دانه سویا گوشتی برای مردان و لاغری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با سویا
سویا یکی از مواد غذایی رایج در کشور ایران محسوب می شود ، دانه های سویا دارای منبع کاملی از پروتئین می باشد.
کسانی که به رژیم گیاه خواری علاقه مند می باشند می توانند از این دانه های مقوی استفاده کنند.
سویا یکی از انواع حبوبات است که متعلق به جنوب شرقی اسیا است.
دانه سویا بدلیل کاربردهای بسیار آن و خاصیت خوراکیاش بسیار معروف میباشد.
مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا میباشد.
دانه های سویا، حاوی مقادیر زیادی اسید فیتیک، آلفا لینولیک اسید و ایزوفلاون میباشد.
تحقیقات مختلف نشان میدهد که دانه سویا، با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات در ازتباط است.
از همین رو پزشکان زیادی به استفاده کردن از سویا تاکید زیادی دارند و میتواند جایگزین خوبی برای انواع پروتئین ها باشد.
امروزه در بسیاری از کشور های جهان به این نتیجه رسیدن که میتوانند در بسیاری از دستور تهیه غذاها سویا را جایگزین خوبی برای آنها داشته باشند.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات سویا را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص سویا و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت ایرانیان اول در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
سویا برای افسردگی
در سویا فولات به مقدار زیاد یافت می شود ، این امر باعث تولید سروتونین می شود. سروتونین برای کاهش افسردگی و بهبود اخلاق موثر است.
خواص سویا برای مرطوب کنندگی طبیعی پوست
برای اینکه پوست سالم و درخشانی داشته باشید می بایست پوست خود را هیدراته کنید.
سویا به عنوان یک مرطوب کننده عالی برای پوست می باشد و برای خلاص شدن از خشکی پوست می تواند دانه های سویا را در رژیم خود قرار دهید.
اگر پوست شما چرب می باشد می توانید از سویا برای از بین بردن روغن اضافی پوست خود استفاده کنید.
سویا برای کنترل چاقی و دیابت
پروتئین های موجود در سویا باعث کاهش چاقی و دیابت می شود.
کسانی که دیابت دارند می توانند سویا را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
سویا باعث تعادل سطح قند در بدن می شود.
اگر می خواهید چاقی و بیماری دیابت را کنترل کنید بهتر است از سویا در رژیم خود استفاده کنید.
سویا دارای اسید فیتیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و میتواند با بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، دیابت، التهاب، تومور و غیره مبارزه کند.
سویا در پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک می کند و می تواند مقاومت به انسولین را با افزایش سنتز گیرنده انسولین کاهش دهد.
با مصرف منظم سویا می توانید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و دیگر مشکلات سلامتی مزمن را کاهش دهید
و همچنین می توانید از مشکلات دیگر مرتبط با متابولیسم انسولین و قند خون جلوگیری کنید.
خواص سویا برای سلامت ناخن ها
اگر دارای ناخن های شکننده و حساسی هستید می توانید برای رفع مشکلات ناخن های خود سویا را در رژیم خود قرار دهید.
مالیدن سس سویا بر روی ناخن ها باعث مرطوب شدن آن می شود و همچنین سویا می تواند عفونت های قارچی را درمان کند.
سویا برای کاهش وزن و لاغری
لوبیا سویا دارای فیبر فراوان می باشد که باعث کم شدن اشتها می شود و به لاغری کمک می کند. شیر سویا دارای قند کمتری نسبت به شیر گارو می باشد و باعث کاهش جذب چربی از روده می شود. اگر می خواهید کاهش وزن داشته باشید سویا مصرف کنید.
خواص سویا برای مردان
سویا به دلیل داشتن فیتواستروژن برای جلوگیری از سرطان پروستات موثر است.
فیتواستروژن یک هورمون است که مانع از تولید تستوسترون در مردان می شود.
سویا برای پیشگیری از ناشنوایی
دانه های سویا به دلیل آهن و روی که در خود دارد می تواند باعث انبساط مویرگ ها شده و سلول های قرمز خون را نرم کرده تا به گردش درآیند. این امر برای جلوگیری از ناشنوایی در افراد مسن مفید می باشد.
خواص سویا برای افزایش هوش
دانه های سویا به دلیل داشتن لسیتین که یک ماده ضروری برای مغز می باشد می تواند باعث افزایش هوش افراد شود. اگر می خواهید در سنین بالاتر دچار آلزایمر نشوید بهتر است از سویا استفاده کنید.
سویا برای درمان یبوست
فیبر موجود در دانه های سویا باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست موثر است.
خواص سویا برای درمان کم خونی
همانطور که در بالا اشاره شد سویا دارای مس و آهن بوده و برای تولید گلبول های قرمز خون موثر است.
آهن باعث اکسیژن رسانی بیشتر به اندام ها شده و کم خونی را درمان می کند.
خواص سویا در طب سنتی
طبع سویا آجیلی شبیه به طبع دانههای لوبیا، معتدل و بو داده آن کمی گرم است.
در ۱۰۰ گرم سویا ۱۴۷ کالری وجود دارد.
سویا به عنوان یک مرطوب کننده برای پوست های ترکیبی استفاده میشود و همچنین به پوست برای خلاص شدن از خشکی و پوسته پوسته شدن کمک میکند.
سویا همچنین میتواند نشانه های قابل رویت از پیری، مانند تغییر رنگ پوست، چین و چروک، لکه های تیره و خطوط را کاهش دهد.
سویا حاوی ویتامین E است که میتواند به بهبود و ترمیم سلول های مرده پوست کمک کند.
سویا برای تقویت ناخن ها مفید است و کسانی که دچار شکستگی ناخن می شوند می توانند با خوردن سویا مشکل خود را حل کنند.
سویا برای صاف شدن، نرم و براق شدن موها استفاده میشود. شما میتوانید موهایتان را به مدت ۳ ماه با آب سویا بشویید.
روغن سویا مانند جلبک و ماهی های چرب با اسید های چرب امگا۳ بارگیری میشود. این اتفاق از بدن در برابر بیماری های مختلف قلبی و عروقی محافظت میکند.
سویا دارای اسید فیتیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و میتواند با بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، دیابت، التهاب، تومور و غیره مبارزه کند.
سویا غنی از آهن و روی است و به گسترش مویرگ ها، نرم کردن گلبول های قرمز و تحریک خون در گوش کمک میکند.این میتواند از، از دست دادن شنوایی در سالمندان جلوگیری کند.
سویا توانایی بهبود عملکرد لیپید در خون را دارد. شیر سویا حاوی چربی اشباع نشده با کلسترول صفر است.
سویا حاوی فیتو آنتی اکسیدان های قوی، مانند اسید های چرب امگا۳ و امگا۶ است که میتوانند از رگ های خونی در برابر ضایعات محافظت کنند.
شیر سویا به کاهش وزن کمک می کند.
مصرف سویا باعث کاهش ابتلا به سرطان پوستات می شود.
سویا برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید است.
سویا همچنین جایگزین بسیار خوبی برای شیر در فرمولهای تغذیه نوزاد است و همچنین به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو عمل می کند.
خواص سویا سس و سرکه سویا
مصرف سویا سس می تواند کاهش حساسیت بدن شود.
تحقیقات نشان داده است که مصرف سویا سس باعث بهبود عملکرد معده در هضم غذا می شود.
مصرف سویا سس باعث بهبود بهداشت روده می شود.
سویا سس تیره چندین آنتی اکسیدان قوی دارد. فایدهی این آنتیاکسیدانها برای بدن انسان نامشخص است،
اما پژوهشی، تأثیرات مثبت آنها را بر سلامت قلب نشان داده است.
سویا سس ممکن است در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد.
سویا سس ممکن است تأثیرات ضد سرطان و ضدتومور داشته باشد.
سرکه سویا هم دارای همین خواص است.
خواص سویا برای زنان
سویا می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
زنانی که به طور مرتب سویا مصرف می کنند، احتمال کمتری دارد که به سرطان سینه گرفتار شوند.
مطالعه ای ثابت کرد که سویا بر سیستم تولید مثل زنان تاثیر میگذارد بنابراین زمانی قصد باردار شدن دارید لازم است که مصرف سویای خود را بررسی کنید.
این مطالعات در موش های صحرایی به مدت ۱۵ ماه در آزمایشگاه انجام شد.
در طول این دوره خوراک آنها پروتئین سویای اصلاح شده ژنتیکی بود و نتیجه واقعا شگفت آور بود؛
طبق نتایج مطالعات و آنچه در بخش سلامت ایرانیان اول در قالب خواص و عوارض سویا گفته شده است سطح پروژسترون آنها واقعا افزایش پیدا کرده بود و رحم و چرخه قاعدگی آنها تغییرات شدید داشت.
اگر این مطالعات را به انسان منتقل کنند، متوجه خواهند شد که زنانی که از سویای بیش از حد مصرف میکنند خطر ابتلا به مشکلات قاعدگی دارند و معمولا عادت ماهانه آنها به تاخیر می افتد که یکی از دلایل ناباروری در زنان است.
با این وجود مطالعه دیگری نشان میدهد که افرادی که از سویا استفاده میکنند ممکن است قاعدگی غیر طبیعی، طولانی و سنگین تری داشته باشند. این شرایط از نظر پزشکی منوراژیا نامیده میشود.
سویا سرشار از ترکیبات فعال بیولوژیکی مانند ژنیستئین، گلیسیتئین، دایدزئین و غیره است. اینها به طور کلی ایزوفلاوین نامیده میشوند و به عنوان اختلال های استروژن طبقه بندی میشوند و بر عملکرد عادی سیستم غدد درون ریز تاثیر میگذارند در نتیجه باعث عدم تعادل هورمونی خواهد شد.
خواص سویا برای کودکان
سویا همچنین جایگزین بسیار خوبی برای شیر در فرمولهای تغذیه نوزاد است و همچنین به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو عمل می کند.
مصرف بیش از حد سویا در دوران بارداری ممکن است که به کودک آسیب برساند. هنگامی که مقدار عادی مصرف شود، سویا نیز برای کودکان مفید می باشد.
شیر سویا اگر به صورت منظم مصرف شود می تواند کمبود مواد مغذی را جبران کند.
کودکانی که به شیر گاو آلرژی دارند، نباید سویا مصرف کنند. محصولات سویا احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد، زیرا حاوی اگزالات است.
خواص سویا در بدنسازی
پودر پروتئین سویا حاوی همه ۹ اسید آمینه ضروری بدن (هیستیدین، ایولولین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و ولین) می باشد
و به دلیل پروتئین فراوان از بهترین مکمل های بدنسازی محسوب می شود.
منابع پروتئین سویا از جمله شیر سویا و توفو باعث افزایش انرژی و استقامت بدن می شوند.
پروتئین سویا در مقایسه با مکمل های پروتئینی حیوانی چربی و کربوهیدرات کمتری دارد.
پروتئین سویا حاوی کالری کافی برای افزایش وزن نیز می باشد و در صورت مصرف کافی ( ۳ یا ۴ قاشق روزانه) برای ورزشکارانی که کمبود وزن دارند مناسب است.
ویتامین های موجود در پودر پروتئین سویا به تبدیل چربی و کربوهیدرات بدن به انرژی کمک می کند.
آرژنین موجود در پروتئین سویا خونرسانی به عضلات را بهبود بخشیده و قدرت عضلانی و استقامت آن ها را افزایش می دهد
و با تولید اکسید نیتریک و کنترل نمک بدن، به تقویت عضلات و بهبود سریع آن ها کمک می کند.
سویا از اکسیداسیون آنتی اکسیدان های بدن نیز جلوگیری می کند.
خواص سویا برای مو
سویا برای صاف شدن، نرم و براق شدن موها استفاده میشود.
شما میتوانید موهایتان را به مدت ۳ ماه با آب سویا بشویید.
دانه سویا حاوی اسید های چرب امگا-۳ است که به مبارزه با ریزش مو، خشک و شکننده شدن آن کمک می کند.
دانه سویا موها را سالم و براق نگه می دارد.
خواص سویا برای افزایش قد
سویا مادهای مغذی است که اگر به صورت روزانه مصرف شود، به رشد قد کمک میکند.
این ماده سرشار از پروتئین، اسیدفولیک، ویتامین و فیبر است.
پروتئین موجود در سویا باعث رشد استخوانها میشود.
بر اساس مطالعات به طور متوسط هر فرد روزانه باید ۵۰ تا ۵۵ گرم سویا مصرف کند.
خواص سویا برای بارداری
مصرف سویا در هنگام بارداری و شیردهی ایمن تلقی می شود اما مطمئن شوید که مقدار مصرف شده در حد نرمال باشد.
مصرف بیش از حد سویا در دوران بارداری ممکن است که به کودک آسیب برساند.
هنگامی که مقدار عادی مصرف شود، سویا نیز برای کودکان مفید می باشد.
سویا سرشار از فولات است و فولات همچنین به عنوان ویتامین B9 شناخته شده است و دارای عملکرد های مختلفی در بدن می باشد و نقش آن در طول بارداری بسیار مهم است.
در زمان بارداری سویا مصرف کنید ، سویا برای زنان باردار موثر است.
شیر سویای غنی شده سرشار از ویتامین دی می باشد.
ویتامین دی برای تقویت استخوان های مادر و کودک ضروری است.
شما علاوه بر قرار گرفتن در نور آفتاب می توانند شیر سویا مصرف کنند که حاوی ویتامین دی می باشد.
اگر نمی توانید به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار بگیرید بهتر است از شیر سویا مصرف کنید.
خواص سویا و شیر
مصرف سویا و شیر خیلی خوب است و سرشار از پروتئین است.
اما اگر دنبال خواص شیر سویا می باشید به شرح زیر است.
شیر سویا با پایین آوردن فشار خون، سیستولیک و دیاستولیک هایپرتنشن را درمان می کند.
شیر سویا با کلسیم بالا و چربی کمی که دارد از بهترین انتخاب های غیر لبنی برای وعده غذایی دیابتی ها است.
فیبر موجود در شیر سویا روی BMI، سطح کلسترول بد ( LDL ) و وزن بدن تاثیر می گذارد که همه این موارد در درمان چاقی، فشار خون و سطح اضافی لیپید موثر هستند.
شیر سویا برای بهبود سلامت قلب مفید است.
شیر سویا غنی شده با کلسیم پوکی استخوان را کاهش می دهد.
مشکلات مربوط به پوست را درمان می کند
وشیدن شیر سویا تاثیری متوسط روی ظاهر و حالت گرفتن موها دارد.
شیر سویا جایگزین بسیار مناسبی برای کسانی است که نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند.
خواص سویا و بادام زمینی
به دلیل داشتن مواد مفید برای پوست به سلامت پوست کمک می کنند.
کسانی که از سویا و بادام زمینی استفاده می کنند نصف دیگران به پوکی استخوان مبتلا می شوند.
خاصیت انرژی بخشی و شادی آوری دارند و با افسردگی مقابله می کنند.
سرشار از ویتامین های گروه ب هستند و برای سلامت مو مفیدند.
حافظه را تقویت می کنند و با آلزایمر مقابله می کنند.
سرطان روده تا ۵۸ درصد در زنان و ۲۷ % در مردان با مصرف بادام زمینی و سویا کاهش میابد.
باعث کاهش قند خون شده و برای افراد مبتلا به دیابت مفیدند.
بادام زمینی و سویا برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا می برد.
سویا برای سگ و گربه
سویا برای سگ خوبه و میتونید در رژیم غذاییش از سویا استفاده کنید.
سگها هم میتونن سویا بخورن و در بسیاری از غذاهای خشک سگ تجاری هم از سویا استفاده میشه.
این ماده غذایی برای سگها بیضرره و اتفاقا خواص و فواید زیادی هم برای سلامتیشون داره.
اگرچه بعضی سگها ممکنه به سویا حساسیت داشته باشن اما در مقایسه با سایر منابع پروتئینی مثل انواع گوشت و فرآوردههای لبنی احتمال ایجاد حساسیت کمتری برای سگها داره.
سویا عنصر اصلی غذای سگ و گربه نمی باشد.
سویا در غذای گربه معمول تر از غذای سگ است.
خواص سویا برای پرندگان
از کنجاله سویا در تهیه پلت و تغذبه مرغ تخمگذار و گوشتی و دیگر طیور به شکل گسترده ای بهره گرفته میشود.
کنجاله سویا یکی از آن مواد خوراکی تقریباً همه چیز تمام و محبوبِ دلِ پرندگان است که می تواند بخشِ عمده ای از نیاز های جسمی آن ها را رفع کند.
مواد مغذی به شکلِ ویژه، شامل ِکربوهیدرات ها و چربی ها ، پروتئین ها ، مواد معدنی ، ویتامین ها ، آب و ترکیباتِ اضافی می شوند.
براساس نوع و شیوه پرورش پرندگان ( یعنی ازلحاظِ گوشتی و تخمگذار بودن ) و هم چنین زمانِ پرورش، میزانِ درصدِ ترکیباتِ نام برده شده تغییر پذیرند و این را هرگز فراموش نکنید که پرندگان به انواع مواد غذایی نیازمند هستند.
شما برای معین کردنِ میزانِ هر ماده غذایی در جیره طیور باید به نکات و اصولی توجه داشته باشید :
ماده غذایی اقتصادی باشد
غذا بهداشتی باشد
خوراکی انتخاب شده، تمام نیازهای لازم را تامین کند
یکی از مواد غذایی مورد مصرف در پرورش طیور ، کنجاله سویاست که پس از ذرت ، بیشترین محبوبیت و اهمیت را دارد و تمامی فاکتورهای فوق را در بر می گیرد.
سویا در رژیم کتوژنیک
رژیم غذایی معمولی کتوژنیک به افراد این اجازه را می دهد که بسیاری از محصولات حیوانی را به عنوان منبع پروتئینی مصرف کنند.
اما مصرف پروتئین از منابع گیاهی مانند لوبیا و عدس را محدود می کند.
با این حال، منابع پروتئینی گیاهی بسیاری وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید:
سویا خشک: ۱۰۰ گرم سویای خشک، ۵۴ گرم پروتئین دارد سویای خشک از لوبیای سویا به دست می آید و بافتی شبیه به بافت و طعم گوشت دارد.
توفو: ۱۰۰ گرم توفو شامل ۸ گرم پروتئین است. توفو نیز از لوبیای سویا استخراج می شود جایگزین خوبی برای پنیر است و به کیک های گیاهی، بافتی نرم و چسبنده می دهد.
تمپه: ۱۰۰ گرم تمپه شامل ۱۹ گرم پروتئین است. از سویای تخمیر شده به دست می آید و حاوی ویتامین و مواد معدنی می باشد.
یک جایگزین برای پنیر است و همچنین به عنوان پنیر گیاهی نیز میتوان از آن استفاده کرد، زیرا بافت و طعمی مانند فندق دارد.
سیتان: ۱۰۰ گرم سیتان حاوی ۷۵ گرم پروتئین است و از گلوتن گندم، سس سویا، جلبک دریایی، زنجبیل و سیر تهیه شده است.
منبع عالی از آهن است. اگر به گلوتن حساسیت دارید، آن را مصرف نکنید.
گوشت گیاهی: بیشتر گوشت های گیاهی که برای تهیه همبرگر و هات داگ استفاده می شوند از سویای خشک درست می شوند.
مقدار سطوح کربوهیدرات و نمک را در گوشت های گیاهی بررسی کنید زیرا بیشتر از ۳۵ گرم کربوهیدرات در روز نباید مصرف کنید و باید از احتباس آب در بدن جلوگیری کنید.
سویا در شیردهی
مصرف سویا در هنگام بارداری و شیردهی ایمن تلقی می شود اما مطمئن شوید که مقدار مصرف شده در حد نرمال باشد.
سویا به عنوان جزئی از رژیم غذایی در زنان باردار و شیرده معمولا بدون اشکال میباشد.
با اینحال از مصرف زیاد سویا در دوران بارداری و شیردهی باید خودداری نمود.
سویا و نقرس
سویا حاوی ماده ای به نام پورین است که احتمال ابتلا به وضعیت نقرس را افزایش می دهد.
افراد مبتلا به نقرس بهتر است مصرف سویا را کم و محدود نمایند.
سویا و بلوغ زودرس
سویا و مشتقات آن به دلیل دارا بودن حجم بالای هورمون فیتواستروژن ( Phytoestrogen ) باعث تغییرات هورمونی در کودکان و بلوغ زودرس می شود .
حتی شیر خشک هایی نیز که پایه سویا دارند در آینده احتمال بروز این مشکل را بالا می برند .
سویا و کم کاری تیروئید
اگر دچار سرطان مثانه یا کم کاری تیروئید هستید، از مصرف سویا اجتناب کنید.
بیمارانی که مبتلا به آسم هستند، ممکن است که به آسانی نسبت به سویا آلرژی نشان دهند.
ایزوفلاون های موجود در شیر سویا باعث کاهش سطح ید در بدن می شود و غده تیروئید بدون غلظت ید، به درستی عمل نمی کند و سطح ترشح آن پایین می آید و باعث کم کاری تیروئید می شود.
سویا و استروژن
فیتو استروژن های موجود در سویا به تولید بیشتر استروژن در بدن و کاهش چین و چروک و خطوط کمک میکند.
سویا یک منبع غنی از فیتواستروژن است.
فیتواستروژن یک هورمون منحصر به فرد گیاهی است که مانع تولید تستوسترون در مردان می شود.
این کاهش سطح تستوسترون باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود.
محتوای فیتواستروژن در سویا می تواند جذب کلسیم توسط بدن را افزایش دهد و از تحلیل رفتن توده های استخوانی جلوگیری کند .
تفاله سویا
دانه سویا ، پس از روغن کشی ، به شکل تفاله ای در می آید که ساختمان آن از پروتئین گیاهی ست .
مواد مغذی موجود در دانه سویا ( آجیل سویا ) و پروتئین گیاهی (دانه روغن گرفته شده ) بسیار زیاد است که شامل :
مقدار کمی قند ، پروتئین ، چربی های غیر اشباع امگا- ۳ و امگا -۶ ( در دانه کامل ) ، مقدار زیادی فیبر غذائی، انواع ویتامین ب، ویتامین آ ، ویتامین ای، ث ، د ، آهن ، فسفر ، منیزیوم ، کلسیم ، روی ، رنگدانه کلروفیل و کاروتن و آنتی بیوتیک های قوی می باشد .
ترکیبات سویا
سویا ترکیبی گیاهی می باشد که دارای ۵۰ درصد اسید چرب غیر اشباع چندگانه و ۸ درصد اسید چرب امگا۳ می باشد.
به طور کلی ۳۰ درصد از محتویات دانه سویا از کربوهیدرات های محلول و نامحلول تشکیل شده است.
۶ گرم فیبر در هر فنجان دانه سویا پخته شده مقداری مناسب برای هر وعده غذایی میباشد.
پتاسیم،سدیم، کلسیم، منیزیوم،سولفور و فسفر از املاح تشکیل دهنده دانه سویا می باشند.
از ویتامین های موجود در این ماده غذایی میتوان به تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید، پانتوتنیک، بیوتین، اسیدفولیک و کولین اشاره کرد.
طریقه مصرف سویا
فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده کنید مانند شیر سویا، شیر بریده سویا، بلغور سویا، سویای بو داده، پروتیئن سویا، سس سویا، سویای تخمیر شده، جوانه سویا و غیره.
پودر سویا برای چاقی
بدنسازان و افرادی که دنبال افزایش وزن هستند دوست دارند تا پودر مکمل پروتئین تجاری را برای حمایت از دوره آموزشی خود استفاده کنند و با امیدواری، ماهیچه ایجاد کرده و عضلات خود را تقویت کنند.
این امید به طور کلی تحقق یافته است.
بر اساس گزارش جامعه بینالمللی تغذیه ورزشی (ISSN)، که بررسی میزان جذب پروتئین برای ورزشکاران سالم در سال ۲۰۱۷ را صادر کرد، نتایج بسیاری از مطالعات نشان می دهد که هم در مردان و هم در زنان مکمل پروتئین زنان تاثیر کم تا متوسط بر رشد و قدرت ماهیچه ها اعمال می کند.
نتایج حاصل از مطالعات متعدد به طور مداوم نشان می دهد که مکمل پروتئین به طور خاص ۱۵ تا ۲۵ گرم در طول ۴ تا ۲۱ هفته تاثیر مثبتی بر عملکرد دارد.
طرز تهیه پودر سویا
۲ روش برای تهیه پودر خانگی این محصول وجود دارد
روش اول استفاده از دانه بو داده سویا و روش دوم استفاده از پروتئین بافت دار سویا یا همان سویا ماکارونی (سویا چرخ شده)
البته باید یادآوری کنیم که سویا بافت دار، چرخ شده دانه سویا نمیباشد بلکه پس از روغنگیری دانه سویا، آنرا بصورت بافت دار تولید و به بازار عرضه میکنند
جالب است بدانید میزان پروتئین سویا بافت دار بیشتر از دانه سویا است و بنابراین در بیشتر موارد برای تهیه پودر سویا خانگی توصیه به استفاده از روش دوم میشود.
میزان پروتئین سویا ماکارونی
سویای ماکارانی دارای ۳۶ گرم پروتئین در ۱۰۰ گرم است.
درخت سویا
سویا درخت ندارد و مانند سایر حبوبات دارای بوته می باشد.
سویا دامی چیست
یک ماده غذایی بسیار مطلوب از نظر پروتئین و همچنین انرژی (علی الخصوص پروتئین عبوری ) می باشد که از سویا استخراج شده را فول فت سویا می گویند . که نقش خاص در زمینه تغذیه دام و طیور را دارا می باشد.
مضرات سویا
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه سویا خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد.
کسانی که سابقه ژنتیکی سرطان مثانه دارند بهتر است در مصرف سویا دقت کنند.
چرا که سابقه ژنتیکی فرد را مستعد دریافت آن بیماری می کند.
بهتر است این افراد از پروتئین سویا و خوراکی های حاوی سویا دوری کنند.
بلوغ زودرس ناشی از مصرف سویا در پسران،ریسک ایجاد سرطان بیضه را در بزرگسالی افزایش میدهد.
مطالعه جدید دانشگاه هاروارد همچنین نشان داده است که فیتواستروژن های سویا میتواند باعث کاهش چشمگیر میزان اسپرم در منی مردان شود.
سویای تراریخته باعث ایجاد سرطان می شود.
محصولات سویا احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد، زیرا حاوی اگزالات است.
سویا می تواند قدرت باروری زنان را کاهش دهد.
ممکن است باعث دوره های عادت ماهانه سنگین شود
سویا باعث اختلال در غدد درون ریز میشود
خطر بالای سرطان مثانه با مصرف زیاد سویا ایجاد می شود.
مشکلات و مسائل کلیوی با مصرف سویا افزایش می یابد.
افزایش احتمال ابتلای به سرطان سینه با مصرف سویا می شود.
مصرف زیاد سویا برای پانکراس مضر است.
سویا مانع از جذب مواد معدنی مختلف می شود.
سویا باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود.
همچنین ثابت شده است که مصرف منظم سویا ممکن است مشکلات تنفسی مانند آسم را ایجاد کند.
سویا حاوی ماده ای به نام پورین است که احتمال ابتلا به وضعیت نقرس را افزایش می دهد.
سویا ممکن است سطح قندخون را پایین بیاورد پس افراد دیابتی و یا کسانیکه قندخون پایینی دارند باید با احتیاط آنرا مصرف کنند.
افرادیکه دچار کم خونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و قلبی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.
در کودکان می تواند موجب بلوغ زودرس شود.