فواید بلغور جو دوسر • خواص بلغور جو دوسر برای تقویت پوست صورت
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید بلغور جو دوسر
جو دو سر دارای طبعی سرد و طبیعتی خشک است. این محصول غنی از مواد قندی، پروتئین، چربی، فسفر، آهن، کلسیم، ویتامین A و تمامی ویتامین های b است. روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ جو مؤثرند. همچنین اگر جو را نیم کوب کنید و با آب بپزید خشکی آن از بین میرود. (به خاطر رطوبتی که از آب کسب میکند).
کالری جو دوسر به شکل بلغور و پوست کنده (اوتمیل) با خام سبوس دار آن متفاوت است. جو دوسر غلاتی بسیار کم کالری با فیبر زیاد و مقوی است و مصرف آن برای لاغری و کاهش وزن تاثیر بسزایی در رژیم غذایی خواهد داشت. جو دوسر را با شیر، میوه و … اغلب برای صبحانه مصرف می کنند.هر ۱۰۰ گرم بلغور جو دوسر ۶۸ کالری دارد. یک پیمانه بلغور جو دو سر پخته شده (۲۳۴ گرم) حاوی ۱۵۸ کالری است.
بلغور جو دو سر گیاهی است فاقد گلوتن و دارای ارزش غذایی سرشار از فیبر. بلغور جو دوسر در کاهش کلسترول نقش بسزایی دارد و برای افراد دیابتی نیز بسیار مناسب است. بلغور جو دوسر حاوی مواد معدنی از جمله: فسفر، آهن، مس، منیزیم و روی است. بلغور جو دو سر منبع خوبی از پروتئین و ویتامین B است.
جو دوسر یا یولاف که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه می شود یکی از بهترین و کامل ترین انواع غلات از خانواده ی گندمیان است که ۱۲۰۰۰ سال پیش از میلاد به عنوان یک علف هرز در زمین های گندم می رویید. اما ۲۰۰۰ پیش از میلاد در اسکاندیناوی و لهستان مردم متوجه شدند که می توانند از جو به عنوان یک ماده ی غذایی مغذی استفاده کنند.
از دیگر خواص جو دوسر میتوان به درمان فشار خون بالا اشاره کرد. مصرف جو دوسر باعث کاهش فشار خون سیستولیک با۵/۷ درجه و فشار خون دیستولیک با ۵/۵ درجه می شود. این کار نه تنها سطح فشار خون شما را پایین می آورد، بلکه خطر بیماری های قلبی را نیز تا ۲۲ درصد کاهش می دهد. برای کسب نتیجه بهتر، می توانید بلغور جو دوسر پخته ی (غیر فوری) و آلی را انتخاب کنید.
سبوس جو دوسر، حاوی ویتامین E و ماده مغذی دیگر برای سلامتی قلب است. جالب تر اینکه سبوس جوی دوسر حاوی فیبر بیشتری (۱۵ تا ۲۶ درصد) نسبت به بلغور جو دوسر (۷ درصد) است. در طی مطالعه ای، مصرف سبوس جو دوسر، میانگین کلسترول کلی را ۱۲ درصد کاهش داده است.
محققان استرالیایی طی مطالعهای دریافته اند که فیبر جو دوسر در کاهش سطح کلسترول، نسبت به فیبر گندم مؤثرتر می باشد. این مطالعه همچنین اظهار داشته است که بلغور جو دوسر یا سبوس ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. همچنین، سبوس جو دوسر به مسدود شدن جذب موادی در روده که می توانند دربیماری های قلبی مشارکت داشته باشند، کمک می کند.
بلغور جو دوسر همچنین یک غذای راحت است. این میزان، هورمون های استرس را کاهش می دهد و باعث افزایش سروتونین می شود. بلغور جو دوسر احساس آرامش می دهد. همچنین همه ی این عوامل به پایین آوردن فشار خون کمک می کند.
بلغور جوی دوسر محتویات معده را بسیار انبوه می کند و از این طریق باعث می شود تا آن ها آهسته هضم شوند. طبق مطالعات به دست آمده، این ماده نیز می تواند دوز انسولین را کاهش دهد. طبق مطالعه ای، مصرف جوی دوسر تأثیر مفیدی بر میزان گلوکز و لیپیدها در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد.
از آنجایی که بلغور جوی دوسر سرشار از فیبر است، این ماده می تواند به رفع یبوست نیز کمک کند. همچنین در نتایج مشخص شده که جو ممکن است باعث دفع راحت مدفوع نیز شود و در نتیجه یبوست را درمان کند. این مواد حتی می توانند در برابر سرطان روده ی بزرگ نیز، نقش محافظتی ایفا کنند. نتایج مطالعه ی دیگر نشان داده است که سبوس جوی دوسر برای بهبود یبوست و قابلیت جذب ویتامین B12 در سالمندان به کار می رود.
افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن یکی دیگر از خواص جو دوسر است . بتا گلوکان موجود در بلغور جو دوسر می تواند سطح ایمنی بدن را افزایش دهد.بلغور جو دوسر از قبل پخته شده، می تواند باعث افزایش سیری و انرژی مصرفی در مقایسه با جو دوسری که برپایه ی غلات تهیه شده و برای صبحانه به صورت آماده است، شود. به همین دلیل می توانید غذاهای موجود در رژیم غذایی خود را با بلغور جو دوسر جایگزین کنید؛ زیرا جو دوسر می تواند شما را سیر کند.
گرچه تحقیقات محدودی در مورد انواع بلغور جو دوسر در خصوص مبارزه با سرطان، وجود دارد، بهتر است از گونه هایی که با مصرف آن احساس راحتی می کنید، استفاده کنید. مجموعه ای از ۱۲ مطالعه که ۸۰۰۰۰۰ نفر را شامل می شد، نشان داده است که مصرف یک کاسه بزرگ فرنی جوسر در روز، می تواند خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. همچنین مصرف فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.
آشنایی با دیگر خواص بلغور جو دو سر
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص بلغور جو دو سر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص بلغور جو دوسر
بلغور جو دو سر به عنوان یکی از ماده های غذایی بسیار غنی شناخته شده است که از پرک شده گیاه جو دو سر تهیه می شود. این بلغور کلسترول پایینی دارد و مناسب افرادی است که به بالا بودن کلسترول خون مبتلا هستند. همچنین از له و آسیاب کردن یک نوع دانه غلات به دست می آید. یک صبحانه مقوی می باشد که البته به عنوان شام نیز می توان مصرف کرد.
جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می باشد. قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف خوراک دام می رسد؛ ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن را نیز افزایش داده است. عصاره ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار می رود. از یک صد سال قبل از میلاد جو دو سر بیش تر در نواحی شمالی کشت می شده است.
طرز تهیه بلغور جو دوسر
بلغور جو دو سر نیاز به شستن ندارد و پخت آن شبیه برنج است. یک پیمانه بلغور جو دوسر را با ۶-۴ پیمانه آب، روی حرارت ملایم قرار دهید سپس به مدت ۴۰ دقیقه صبر کنید تا کاملاً دانه های بلغور بپزد. بلغور جو دوسر بهترین جایگزین نان و سیب زمینی است. بلغور جو دو سر لعاب زیادی دارد و غذاها را غلیظ و خوش طعم می کند.
ارزش غذایی بلغور جو دوسر
بلغور از دانه ی جو دو سر درست می شود و سرشار از کالری و گلوسیدها بوده و فیبر کمی دارد. سبوس از پوشش فیبردار جو دوسر حاصل می شود که سرشار از بتا گلوکان است و این فیبر اصلی ترین و مهم ترین فیبر موجود در آن است.
ارزش غذایی بلغور جو دوسر در ۱۰۰ گرم اطلاعات تغذیه ای :
مقدار کالری ۶۸ کل چربی (اشباع و غیر اشباع) ۱.۴ گرم چربی اشباع ۰.۲ گرم چربی چند غیر اشباع ۰.۴ گرم چربی تک غیر اشباع ۰.۴ گرم کلسترول ۰ میلی گرم سدیم ۴۹ میلی گرم پتاسیم ۶۱ میلی گرم کل کربوهیدرات ها ۱۲ گرم فیبر غذایی ۱.۷ گرم قند ۰.۵ گرم پروتئین ۲.۴ گرم ویتامین آ ۸٪ کلسیم ۸٪ ویتامین دی ۰٪ ویتامین ب۱۲ ۰٪ ویتامین ث ۰٪ آهن ۳۳٪ ویتامین ب۶ ۱۵٪ منیزیم ۶٪
بلغور جو دوسر را چگونه بخوریم
بلغور جو دوسر را برای تهیه فرنی، پنکیک و حلیم گیاهی بدون گوشت استفاده می کنند. جو دوسر پرک را برای تهیه غلات صبحانه، انواع کیک، کوکی و کلوچه، انواع سوپ و آش استفاده می کنند. جو پرک با شکر ترکیب می کنند و از آن برای تهیه یک اسنک خوشمزه مانند گندمک استفاده می کنند.
موارد مصرف بلغور جو دو سر را می توان در صبحانه، آش، دلمه، سوپ، سالاد و خورش نام برد. مردم کشور آلمان بلغور جو دوسر را شب خیس کرده و صبح بدون پختن به عنوان صبحانه با عسل، شکر، میوه و آجیل مصرف می کنند. به جای بلغور گندم و برنج ، می توانید از بلغور جو دوسر استفاده کنید. به عنوان مثال در تهیه دلمه و کوفته
بلغور جو دوسر برای صبحانه
بلغور جو دو سر به عنوان یکی از ماده های غذایی بسیار غنی شناخته شده است که از پرک شده گیاه جو دو سر تهیه می شود. این بلغور کلسترول پایینی دارد و مناسب افرادی است که به بالا بودن کلسترول خون مبتلا هستند. همچنین از له و آسیاب کردن یک نوع دانه غلات به دست می آید. یک صبحانه مقوی می باشد که البته به عنوان شام نیز می توان مصرف کرد.
از مدت ها قبل بلغور جو دوسر یکی از غذاهای معمول صبحانه بوده است. بلغور جو دوسر معمولاً با مایع پخته می شود و گرم سرو می شود و غالباً با مواد افزودنی مانند آجیل، شیرین کننده ها یا میوه ها سرو می شود. می توان آن را از قبل تهیه کرد و صبح برای یک صبحانه آسان و سریع دوباره گرم کرد.
از آنجا که بلغور جو دوسر شاخص گلیسمی کمتری دارد، ممکن است جایگزین بهتری برای سایر گزینه های صبحانه، مانند غلات سرد همراه با شکر اضافه شده، پنکیک با شربت باشد. کسانی که دیابت دارند می توانند سطح گلوکز خون را بعد از انواع مختلف غذاهای صبحانه آزمایش کنند تا نحوه ی واکنش قند خون خود را ارزیابی نمایند. بلغور جو دوسر همچنین می تواند سلامت قلب را تقویت کند، این امر از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا افراد دیابتی مستعد بیماری های قلبی هستند.
بلغور جو دوسر برای نوزادان
گفته می شود که اگر به نوزاد پس از ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را کاهش می دهد.لغور جو دوسر (از هفت ماهگی) انرژی مورد نیاز کودک را برای روز های آینده تامین میکند، جو دوسر یکی از بهترین غذاهای صبحانه در نظر گرفته شده است.
تحقیقات نشان می دهد که بچه هایی که جو برای صبحانه میخورند می تواند بهتر تمرکز کنند و توجه بیشتری در مدرسه بر روی درسها دارند. جو را با شیر یا ماست، یا با میوه بخورید.
بلغور جو دوسر برای افزایش وزن
طریقه مصرف جو دوسر برای چاقی ۱- برای تهیه بسیاری از وعدههای صبحانه همانند، تهیه انواع کیک، کلوچه، انواع سوپ و آش میتوان از جو دوسر استفاده کرد. ۲- از ترکیب جو دوسر با شکر میتوان انواع اسنک خوشمزه همانند گندمک تهیه کرد.
۳- برای تهیه فرنی، پنکیک و حلیم گیاهی بدون گوشت از بلغور دوسر استفاده میشود. ۴- آرد جو دوسر برای قوام انواع سسها، تهیه سوپ جو دوسر، تهیه انواع نان، خمیر پاستا و ماکارونی، کلوچه و کیک بسیار کاربرد دارد.
۵- سبوس جو دوسر چاقکننده است و متخصصان تغذیه استفاده از سبوس جو دوسر برای چاقی را بسیار پیشنهاد میکنند. در واقع با سبوس جو دوسر شما میتوانید انواع کیک، نان و غذا تهیه کنید.
در ۱۰۰ گرم بلغور جو دوسر، ۴۰۰ کالری و در ۲۸ گرم بادام زمینی بدون نمک، ۱۶۶ کالری وجود دارد. در حقیقت کالری جو دوسر بیشتر از سایر مواد تشکیلدهندهی این معجون است و برای افرادی که تمایل به چاقی دارند، مفید است.
برای تهیه حریره بادام زمینی و جودوسر به مواد زیر نیاز داریم : جو پوستکنده : ۱ فنجان آب: ۳ فنجان بادام زمینی برشته شده: ۱۵ عدد کشمش: ۱/۴ فنجان پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری شیر: ۱ فنجان عسل: ۱ قاشق غذاخوری موز قطعه شده: ۱ عدد
در مرحلهی اول باید جوها را داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شوند. سپس حرارت را خاموش کنید و یک فنجان آب به ظرف اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه خیس بماند. آب باقیمانده را در یک ظرف دیگر بریزید و به آن پودر دارچین اضافه کنید.
آن را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوشد. جو دوسر خیسخورده را به ترکیب آب و پودر دارچین اضافه کنید و اجازه دهید ۱ دقیقه بجوشد. شعله را کم کنید و مرتب هم بزنید تا مواد به مدت ۳ دقیقه پخته شود. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام زمینی، کشمشها، شیر و عسل را به مواد اضافه کنید. در نهایت قطعههای موز را به ترکیب اضافه کنید. معجون شما آماده سرو است.
بلغور جو دوسر برای افزایش قد
برای افزایش قد کودک باید او را به خوردن مواد غذایی تشویق کنید که تولید HGH را بیشتر کند. ۱۰ ماده غذایی که باعث افزایش قد کودک میشود عبارت است از شیر، میوه و سبزیجات تازه، گندم و غلات، بلغور جو دو سر، تخم مرغ، سویا، لبنیات، گوشت و ماهی.
برای افزایش قد کودک بلغور جو دو سر یک معجزه هست. یک منبع عالی از پروتئین گیاهی هست که به افزایش توده عضلانی و کاهش چربی کمک میکند. بچهها را تشویق کنید تا هر روز صبح یک صبحانه مقوی با بلغور میل کند.
بلغور جو دوسر در بدنسازی
مصرف جو دوسر یک گزینه سالم و بسیار مفید است، خواه شما به دنبال کاهش وزن باشید، خواه قصد عضله سازی و بدنسازی داشته باشید. بنا به گفته دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، جو دوسر حاوی بتاگلوکان است که نوعی فیبر غذایی می باشد و باعث کاهش سرعت هضم و افزایش احساس سیری می شود. در نتیجه، اشتهای شما را سرکوب می کند.
بلغور جو دوسر یا جو دوسر می تواند منبعی عالی برای تامین پروتئین باشد و کمک می کند تا ماهیچه های شما رشد کنند. مصرف جو دوسر در بدنسازی یک راه حل مناسب برای افزایش قدرت عضلات می باشد.
خواص بلغور جو دوسر برای کاهش کلسترول
بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. یکی از عوامل خطر مهم کلسترول خون بالاست.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که فیبر بتا گلوکان موجود در جو دوسر در کاهش کلسترول کل و کلسترول LDL موثر است.
بتا گلوکان ممکن است دفع صفرای غنی از کلسترول را افزایش دهد و در نتیجه سطح کلسترول در گردش خون را کاهش دهد.
اکسیداسیون کلسترول LDL که زمانی رخ می دهد که LDL با رادیکال های آزاد واکنش نشان می دهد مرحله مهم دیگری در پیشرفت بیماری قلبی است.
این باعث ایجاد التهاب در شریان ها می شود، به بافت ها آسیب می رساند و می تواند خطر حملات قلبی و سکته را افزایش دهد.
یک مطالعه گزارش می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در جو دوسر با ویتامین C برای جلوگیری از اکسیداسیون LDL کار می کنند.